طرز پخت کینوا قرمز

۱۵ بازديد

کینوا قرمز چیست؟


کینوا قرمز گیاهی است که به خاطر دانه‌های خوراکی‌اش کاشته می‌شود. جز غلات نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد. این گیاه در آمریکای جنوبی می‌روید و نحوه طبخ دانه‌های آن مشابه برنج است. کینوا یکی از کهن‌ترین خوراکی‌های جهان است که کشور پروPeru را به‌عنوان مبدا آن معرفی کرده‌اند. دانه‌های گیاه کینوا، سرشار از پروتئین، آمینواسید، فسفر، آهن و امگا٣ و همچنین شامل درصدی منیزیم، پتاسیم و فیبر است. پروتئین گیاهی این دانه به مراتب بهتر از پروتئین حیوانی است و می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای افراد گیاه خوار یا کسانی که به هر دلیلی از گوشت قرمز استفاده نمی‌کنند، باشد.


کینوا قرمز

ارزش غذایی کینوا


کینوآ خام و نپخته دارای ۱۳٪ آب، ۶۴٪ کربوهیدرات، ۱۴٪ پروتئین و ۶٪ چربی است. تحقیقات نشان داده‌است که ۱۰۰ گرم کینوا قرمز در روز منبع غنی برای پروتیین، فیبر غذایی، ویتامین ب و مواد مغذی معدنی است. ۱۰۰ گرم کینوآ پخته ۱۲۰ کالری دارد و منبع غنی منگنز و فسفر است (به ترتیب ۳۰٪ و ۲۰٪ نیاز روزانه) و همچنین شامل کمی فیبر غذایی (۱۰–۱۹٪ نیاز روزانه) و سایر مواد مغذی معدنی از جمله آهن، روی و منیزیم است.

نحوه مصرف کینوا

کینوا خام را می‌توان برای تهیه جوانه استفاده کرد؛ جوانه کینوا را می‌توان برای تهیه انواع سالاد سبزیجات به کار برد.
کینوا پخته شده را می‌توان برای تهیه سوپ کینوا، ماکارونی و پاستا، سالاد کینوا، کتلت کینوا و همبرگر گیاهی با کینوا استفاده کرد.
آرد کینوا را برای تهیه نان، کوکی‌ها، بیسکویت‌ها و کیک‌ها استفاده می‌کنند.
برگ‌های تازه کینوا را به عنوان سبزی برای تهیه سالاد و سوپ استفاده می‌کنند.

چگونه کینوا قرمز بپزیم؟

چندین روش برای پخت کینوا قرمز وجود دارد. مثلاً اگر خیلی سریع پخته شود سفت و کرانچی می‌شود و اگر در مدت زمان زیادی پخته شود خیلی حریره یا خمیر مانند می‌شود. کینوا را می‌توان در فر، روی قابلمه و با گاز، پلوپز یا در ماکروویو پخت.

مواد لازم برای پخت کینوا قرمز

کینوا – ۲ فنجان
آب – ۲.۵ فنجان
طرز پخت گیاه کینوا قرمز تا حد زیادی شبیه به برنج سفید است به این ترتیب که هر یک پیمانه کینوا را با ۲ پیمانه آب، آب مرغ یا گوشت به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و با حرارت ملایم می‌پزند تا زمانی که آب آن کاملاً کشیده شود.



نکته: معمولاً برای خوش طعم‌تر شدن کینوا به آن مقداری روغن‌زیتون، لیموترش، نارنج، گوجه‌فرنگی و یا فلفل‌دلمه‌ای خرد شده، پودر کاری، ادویه‌جات و سبزیجات معطر اضافه می‌شود. کینوا را همچنین به عنوان یک ماده پروتئینی و حجم‌دهنده در انواع سالادهای گرم و سرد، کوفته، کتلت، سوپ، برگر و … استفاده می‌کنند.

نکته: برای جلوگیری از تغییر حالت و له شدن دانه‌های کینوا می‌توان حجم معین آب را در چند مرحله به قابلمه اضافه کرد. افزون بر این می‌توانید از این گیاه در تهیه سالاد، کتلت، برگر، سوپ کینوا و دیگر غذاها هم استفاده کنید.

پخت کینوا قرمز به صورت کته

کینوا را با آب گرم خوب بشویید. در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید به جوش آید، کینوا را به آن اضافه کرده و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد تا آب آن خشک شود، حالا با یک قاشق کینوا پخته شده را هم بزنید تا کمی سرد شود.

کینوا قرمز

طرز تهیه کینوا قرمز در ماکروویو

کینوا را خوب با آب گرم بشویید و در یک ظرف مخصوص ماکروویو بریزید، دو فنجان آب به آن اضافه کنید و درب ظرف را بپوشانید.

ظرف را در ماکروویو بگذارید و اجازه دهید به مدت ۶ دقیقه بپزد تا کمی از آب آن تبخیر شود. حالا درب ظرف را بردارید و هم بزنید، دوباره درب را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه‌ی دیگر در ماکروویو بپزد تا نرم و پخته شود.

کینوا آماده است، در ظرفی بریزید و سرو کنید.

طرز تهیه‌ی سالاد کینوا قرمز

مواد موردنیاز برای ۸ نفر

۱ پیمانه کینوای قرمز خرد شده
۲ پیمانه آب
۱ پیمانه خیار خرد شده
۱ پیمانه فلفل خرد شده
۱ عدد کلم بوک چوی کوچک خرد شده (۱ پیمانه)
۱/۲ پیمانه (۶۵ گرم) آجیل مانند گردو، پسته، بادام یا دانه‌های آفتابگردان
۱/۴ پیمانه (۳۵ گرم) میوه خشک، زغال‌اخته یا خربزه
۱/۴ پیمانه سبزیجات تازه خرد شده مانند ترکیبی از نعناع، شوید، ریحان، جعفری و …
۴۳۰ گرم یا ۱٫۵ پیمانه نخود پخته شده
مواد لازم برای سس

۱/۴ پیمانه روغن زیتون مرغوب
۱/۴ پیمانه سرکه سیب سرخ
۱ قاشق چای‌خوری خردل
۱/۲ قاشق چای‌خوری عسل
۱/۲ قاشق چای‌خوری نمک دریا خوب و طعم دار
۱/۴ قاشق چای‌خوری فلفل سیاه تازه
۲ الی ۳ قاشق آب لیمو

شما عزیزان می‌توانید برای خرید کینوا قرمز به هانی‌فود سر بزنید و از محصولات ارگانیک و خوش قیمت ان استفاده کنید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.